För människor samman. Ge interaktionen näring. Och låt dig överraskas av utvecklingen

över

Människor Vilka är de, när det gäller ditt projekt eller din organisation? Vad driver dem? Vad drömmer de om och vad förfäras de av? Hur ställer de sig till nya ideer? Hur diskuterar vi detta? Hur styr du dialogen?

Mitt namn är Leonie Spronk och jag arbetar sedan 1999 som självständig kommunikationsrådgivare. Tillsammans med uppdragsgivare och partners utvecklar jag strategier, planer och koncept, leder jag kommunikationsprocesser, skriver och samordnar jag resurser och organiserar studieresor. Jag bor sedan 2016 i Sverige tillsammans med min man och vårt yngsta barn.
Jag har fått mycket erfarenhet av projekt som har handlat om avfall, energi, jordbruk och vård. I mitt arbete handlar det alltid om hur man med hjälp av kommunikation kan bidra till att förverkliga nya strategiska mål. Och även: hur intressenterna tänker och vad detta innebär för den nuvarande policyn. Jag tycker att mitt arbete är mycket spännande, också för att jag på så nära håll kan vara med och bidra inom mina fackområden.

Boeken
Jag skriver gärna. Under 2010 kom min barnbok Woppe och Joppe och en mycket speciell kalv ut Under 2015 var jag medförfattare till boken Wake Up! Upcycle din region. Ett par år tidigare var jag medskribent till boken Afvalrizoom: van afval naar grondstof (titelns betydelse: Avfallsrhizom: från avfall till råvara).

Studier
Under 2014 tog jag kandidatexamen i kommunikation vid högskolan NHL iStenden. Under 2017 avslutade jag den akademiska kursen Change Management på Business School vid Riksuniversitetet i Groningen. Sedan 2016 studerar jag svenska som andraspråk. Livslångt lärande passar min syn på yrket.

Bloggen

på svenska

Det trevliga med att bosätta sig i Sverige är att få lära sig ett alldeles nytt språk. Vårt yngsta barn (då åtta år) talade flytande svenska på mindre än åtta veckor. För mig tog det lite längre tid. Tycker du att det är roligt att följa hur mitt sökande som kommunikationsrådgivare och projektledare inom kommunikation i Sverige går?