Gå ut. Vidga dina vyer. Och känn nya energiströmmar.

möt

Möt och lär av kollegor i Nederländerna, Sverige, Danmark och Norge

Att lära av och inspirera varandra är spännande och bidrar till att vidga vyerna. Naturligtvis kan du göra det i ditt eget land. Min erfarenhet är att det också är intressant att uppleva företag i samma branch utomlands. På grund av en annan kultur, historia och politik är fackområdets upplägg ofta lite annorlunda.

För yrkesverksamma och företag inom jordbruk, avfall, energi och vård organiserar jag studieresor för grupper på upp till 25 personer. Studieresorna är skräddarsydda. Före resan tar jag reda på vilka önskemålen och målsättningarna är. Vilka är deltagarna? Vad förväntar de sig av resan? Vilken inspiration eller kunskap letar de efter? Inom vilka specifika teman? Men också: vilka är svårigheterna för närvarande? Hur löser man dem? Vad blir resultatet av detta? Vilken insikt eller vilket tillvägagångssätt känner vi fortfarande inte till?
Med utgångspunkt i denna analys utformar jag ett lämpligt program med budget och tar kontakt med de företag som ska besökas. Ibland ger en föreläsning med en extern sakkunnig ett bra komplement till programmet. Sökandet och bokningen av flyg- eller tågbiljetter, hotell, restauranger och bussbolag sköter jag gärna. Eventuellt tillsammans med en resebyrå.
Under resan är jag reseledare, översätter jag vid behov och är jag kontaktperson. Efter hemkomsten samordnar jag gärna en foto- eller videorapport, för till exempel en presentation inför andra kollegor.

Se fotorapporten från de fyra dagar långa studieresan för svenska jordbrukare och jordbruksspecialister till Nederländerna (april 2019)